Results 1 to 9 of 9
    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Ukrainian
      • Home Country:
      • Ukraine
      • Current Location:
      • Ukraine

    • Join Date: Sep 2010
    • Posts: 3,437
    • Post Thanks / Like
    #1

    conduct photosynthesis

    Can I say that a plant conducts photosynthesis?

    • Member Info
      • Member Type:
      • Academic
      • Native Language:
      • English
      • Home Country:
      • Canada
      • Current Location:
      • Canada

    • Join Date: Mar 2011
    • Posts: 2,113
    • Post Thanks / Like
    #2

    Re: conduct photosynthesis

    No.

    You can say, for example, "plants use (the process) of photosynthesis to produce..."

    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Ukrainian
      • Home Country:
      • Ukraine
      • Current Location:
      • Ukraine

    • Join Date: Sep 2010
    • Posts: 3,437
    • Post Thanks / Like
    #3

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by freezeframe View Post
    No.

    You can say, for example, "plants use (the process) of photosynthesis to produce..."
    Would I sound as if I'm showing smarts if I used photosynthesize?
    Last edited by ostap77; 31-Mar-2011 at 13:52.

    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Polish
      • Home Country:
      • Poland
      • Current Location:
      • Poland

    • Join Date: Jul 2010
    • Posts: 5,098
    • Post Thanks / Like
    #4

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by ostap77 View Post
    Would I sound as if I'm showing smarts, if I used photosynthesize?
    Not to me.

  1. bhaisahab's Avatar
    • Member Info
      • Member Type:
      • Retired English Teacher
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England

    • Join Date: Apr 2008
    • Posts: 23,083
    • Post Thanks / Like
    #5

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by birdeen's call View Post
    Not to me.
    Nor to me. (If "showing smarts" means what I think it means)

    • Member Info
      • Member Type:
      • Academic
      • Native Language:
      • English
      • Home Country:
      • Canada
      • Current Location:
      • Canada

    • Join Date: Mar 2011
    • Posts: 2,113
    • Post Thanks / Like
    #6

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by ostap77 View Post
    Would I sound as if I'm showing smarts, if I used photosynthesize?

    Depends on the context.

    If you're talking about botany or gardening or something like that, no. If you're having a beer down at the pub and all of a sudden you say "photosynthesize", it might be slightly odd.


    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Ukrainian
      • Home Country:
      • Ukraine
      • Current Location:
      • Ukraine

    • Join Date: Sep 2010
    • Posts: 3,437
    • Post Thanks / Like
    #7

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by bhaisahab View Post
    Nor to me. (If "showing smarts" means what I think it means)
    Yup. Intelligence in a way that other people would think that I'm showing off.

    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Ukrainian
      • Home Country:
      • Ukraine
      • Current Location:
      • Ukraine

    • Join Date: Sep 2010
    • Posts: 3,437
    • Post Thanks / Like
    #8

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by freezeframe View Post
    Depends on the context.

    If you're talking about botany or gardening or something like that, no. If you're having a beer down at the pub and all of a sudden you say "photosynthesize", it might be slightly odd.

    You got ten points for that one

  2. SirGod's Avatar
    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Romanian
      • Home Country:
      • Romania
      • Current Location:
      • Romania

    • Join Date: Feb 2010
    • Posts: 424
    • Post Thanks / Like
    #9

    Re: conduct photosynthesis

    Quote Originally Posted by ostap77 View Post
    Would I sound as if I'm showing smarts, if I used photosynthesize?
    I don't think that there should be a comma. A comma is used in conditional clauses if the secondary sentence precedes the main sentence.

    I would have killed her if she had said a word.
    If she had said a word, I would have killed her.

Similar Threads

  1. Conduct
    By jamozsheker in forum Ask a Teacher
    Replies: 1
    Last Post: 10-Jan-2011, 10:13
  2. [Vocabulary] conduct (as a noun)
    By pinkie9 in forum Ask a Teacher
    Replies: 4
    Last Post: 26-Nov-2010, 13:56
  3. Conduct/conducting
    By Allen165 in forum Ask a Teacher
    Replies: 2
    Last Post: 01-Oct-2010, 11:39
  4. conduct or conducting
    By KLPNO in forum Ask a Teacher
    Replies: 2
    Last Post: 29-Jan-2008, 20:39
  5. How to conduct a swearing-in?
    By albertino in forum Ask a Teacher
    Replies: 4
    Last Post: 29-Sep-2007, 10:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •