Results 1 to 7 of 7

Thread: passage

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    135
    Post Thanks / Like

    Default passage

    Hi, please have a look at this passage and check if my answers are correct - many thanks in advance :)

    How men first leant to (1)... words in unknown; in other words, the origin of language is a (2) ... All we really know is that men, unlike animals , (3)... invented certain sounds to express thoughts and feelings, actions and things so that they could communicate with each other; and that later they agreed (4)... certain signs, called letters, which could be combined represent those soundsm and which could be written down. These sounds,(5) ... spoken or written in letters, are called words.
    Great writers are those who not only have great thoughts but also expres these thoughts in words that (6)... powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary (7)... .Above all, the real poet is a master of words. He can (8)... his meaning in words which sing like music, and which by their position and association can (9)... men to tears. We should, therefore, learn to choose our words carefully, (10) ... they will make our speech silly and vulgar.
    1/
    a. invent
    b. create
    c. make
    d. discover
    2/
    a. story
    b. secret
    c. mystery
    d. legend
    3/
    a. whatever
    b. however
    c. somewhat
    d. somehow
    4/
    a. at
    b. upon
    c. with
    d. to
    5/
    a. if
    b. however
    c. whether
    d. though
    6/
    a. interest
    b. appeal
    c. attract
    d. lure
    7/
    a. prose
    b. work
    c. form
    d. style
    8/
    a. carry
    b. convey
    c. transfer
    d. transmit
    9/
    a. take
    b. send
    c. break
    d. move
    10/
    a. or
    b. so
    c. although
    d. because
    Here are my choices, please help check if they correct - thank you in advance.
    1. a
    2. c
    3. d
    4. b
    5. c
    6. b
    7. d
    8. b
    9. d
    10. a

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    135
    Post Thanks / Like

    Default Re: passage

    Hic, could anybody please help me? (This is cited from the English test (the entrance examination to university) and I'm so anxious, hic (+_+)

  3. #3
    bhaisahab's Avatar
    bhaisahab is offline Moderator
    • Member Info
      • Member Type:
      • Retired English Teacher
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    22,317
    Post Thanks / Like

    Default Re: passage

    For 1. I would choose b. create. All the others are good.

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    135
    Post Thanks / Like

    Default Re: passage

    Hi Bhaisahab,
    They choose "to" for 4, but I don't understand why (+_+)

  5. #5
    lovefrance is offline Newbie
    • Member Info
      • Member Type:
      • Student or Learner
      • Native Language:
      • Vietnamese
      • Home Country:
      • Vietnam
      • Current Location:
      • Vietnam
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    17
    Post Thanks / Like

    Default Re: passage

    hey
    you are good at english so why you feel nervous?
    iam from vietnam and i finished my exam this morning like you!
    hihih hope you will get good mark !

  6. #6
    Crunch is offline Newbie
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Default Re: passage

    My answers:
    1a
    2c
    3d
    4b
    5c
    6c
    7a
    8b
    9d
    10a

  7. #7
    bhaisahab's Avatar
    bhaisahab is offline Moderator
    • Member Info
      • Member Type:
      • Retired English Teacher
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    22,317
    Post Thanks / Like

    Default Re: passage

    Quote Originally Posted by newbie View Post
    Hi Bhaisahab,
    They choose "to" for 4, but I don't understand why (+_+)
    I think that "upon" for 4. is the best, I don't understand why they would choose "to" either.

Similar Threads

  1. Correct mistakes in passage
    By Wai_Wai in forum Editing & Writing Topics
    Replies: 2
    Last Post: 27-Mar-2008, 07:27
  2. could you please help me with this passage
    By sympathy in forum Ask a Teacher
    Replies: 5
    Last Post: 09-Dec-2007, 03:46
  3. short passage
    By kohyoongliat in forum Ask a Teacher
    Replies: 2
    Last Post: 28-Mar-2007, 05:46
  4. short passage
    By kohyoongliat in forum Ask a Teacher
    Replies: 4
    Last Post: 09-Mar-2007, 16:33
  5. i need yourhelp (how do i start at the beginning a passage) ??
    By superstar in forum Editing & Writing Topics
    Replies: 1
    Last Post: 17-Apr-2005, 11:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •