Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. Newbie
    Student or Learner
    • Member Info
      • Native Language:
      • Russian
      • Home Country:
      • Russian Federation
      • Current Location:
      • Russian Federation

    • Join Date: Dec 2010
    • Posts: 4
    • Post Thanks / Like
    #1

    Confusing test

    Hi! Can you check this test? My answers are underlined

    5. Iím afraid I _______ here for your wedding anniversary.
    a) have not to be
    b) am not being
    c) will be not
    d) can't be

    6. How _______ are you?
    a) high
    b) wide
    c) long
    d) heavy

    7. They said they ____ come, but they didnít.
    a) can
    b) will
    c) may
    d) might

    11. Tony has two brothers, but he doesn't speak to ____ of them.
    a) both
    b) any
    c) either
    d) neither

    12. Our class is composed ___ thirty students.
    a) of
    b) from
    c) by
    d) with

    15. I have a great deal of _______ in dealing ___a problem like this.
    a) experiences, with
    b) experience, with
    c) experiences, on
    d) experience, -

    17. I ________ have wine than gin.
    a) would like more
    b) prefer
    c) had better
    d) would rather

    21. This wine tastes _______ .
    a) wrongly
    b) lovely
    c) well
    d) normally

    24. Tabita ____ offered the job _____ having poor qualifications.
    a) -, with
    b) is, although
    с) will be, even though
    d) was, despite

    25. Now remember: you ____ until the instructor tells you to.
    a) do not have to jumping
    b) are not to jump
    c) haven't jumped
    d) donít jumped

    28. She told us she was not ________ having ______for so long.
    a) accustomed to, to wait
    b) accustomed with, and waiting
    c) accustomed by, to waiting
    d) accustomed in, to wait

    29. _____are in danger ______extinct.
    a) Tigers, while becoming
    b) The tigers, to become
    c) The tigers, becoming
    d) Tigers, of becoming

    30. He had _________ of the situation ______ we had expected.
    a) better knowledge, that
    b) better knowledges, just as
    c) a better knowledge, than
    d) as better knowledge, as

  2. bhaisahab's Avatar
    • Member Info
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England

    • Join Date: Apr 2008
    • Posts: 25,278
    • Post Thanks / Like
    #2

    Re: Confusing test

    Quote Originally Posted by Killjoy View Post
    Hi! Can you check this test? My answers are underlined

    5. Iím afraid I _______ here for your wedding anniversary.
    a) have not to be
    b) am not being
    c) will be not
    d) can't be

    6. How _______ are you?
    a) high
    b) wide
    c) long
    d) heavy

    7. They said they ____ come, but they didnít.
    a) can
    b) will
    c) may Both c and d are possible.
    d) might

    11. Tony has two brothers, but he doesn't speak to ____ of them.
    a) both
    b) any
    c) either
    d) neither

    12. Our class is composed ___ thirty students.
    a) of
    b) from
    c) by
    d) with

    15. I have a great deal of _______ in dealing ___a problem like this.
    a) experiences, with
    b) experience, with
    c) experiences, on
    d) experience, -

    17. I ________ have wine than gin.
    a) would like more
    b) prefer
    c) had better
    d) would rather

    21. This wine tastes _______ .
    a) wrongly
    b) lovely
    c) well
    d) normally

    24. Tabita ____ offered the job _____ having poor qualifications.
    a) -, with
    b) is, although
    с) will be, even though
    d) was, despite

    25. Now remember: you ____ until the instructor tells you to.
    a) do not have to jumping
    b) are not to jump
    c) haven't jumped
    d) donít jumped

    28. She told us she was not ________ having ______for so long.
    a) accustomed to, to wait
    b) accustomed with, and waiting
    c) accustomed by, to waiting
    d) accustomed in, to wait

    29. _____are in danger ______extinct.
    a) Tigers, while becoming
    b) The tigers, to become
    c) The tigers, becoming
    d) Tigers, of becoming

    30. He had _________ of the situation ______ we had expected.
    a) better knowledge, that
    b) better knowledges, just as
    c) a better knowledge, than
    d) as better knowledge, as
    Try the others.

    • Member Info
      • Native Language:
      • English
      • Home Country:
      • United States
      • Current Location:
      • United States

    • Join Date: May 2005
    • Posts: 2,045
    • Post Thanks / Like
    #3

    Re: Confusing test

    5. d
    6. d
    7. d
    11. c
    12. a
    15. b
    17. d
    21. b
    24. d
    25. b
    28. a
    29. d
    30. c

  3. bhaisahab's Avatar
    • Member Info
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England

    • Join Date: Apr 2008
    • Posts: 25,278
    • Post Thanks / Like
    #4

    Re: Confusing test

    Quote Originally Posted by mykwyner View Post
    5. d
    6. d
    7. d
    11. c
    12. a
    15. b
    17. d
    21. b
    24. d
    25. b
    28. a
    29. d
    30. c
    I was hoping that the OP would try again.

  4. 5jj's Avatar
    • Member Info
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • Czech Republic

    • Join Date: Oct 2010
    • Posts: 28,135
    • Post Thanks / Like
    #5

    Re: Confusing test

    7. They said they ____ come, but they didnít.
    a) can
    b) will
    c) may Both c and d are possible.
    d) might


    I feel that 'but they didn't' means that 'may' is not possible.

    • Member Info
      • Native Language:
      • English
      • Home Country:
      • United States
      • Current Location:
      • United States

    • Join Date: May 2005
    • Posts: 2,045
    • Post Thanks / Like
    #6

    Re: Confusing test

    Quote Originally Posted by bhaisahab View Post
    I was hoping that the OP would try again.
    Oops! mea culpa.

    It is bad teacher form to give the student the answers.

  5. bhaisahab's Avatar
    • Member Info
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England

    • Join Date: Apr 2008
    • Posts: 25,278
    • Post Thanks / Like
    #7

    Re: Confusing test

    Quote Originally Posted by fivejedjon View Post
    7. They said they ____ come, but they didnít.
    a) can
    b) will
    c) may Both c and d are possible.
    d) might


    I feel that 'but they didn't' means that 'may' is not possible.
    That was my initial reaction but, on reflection, I realised that I had heard both about equally. I would prefer "might" but I can't say that "may" is impossible.

  6. Newbie
    Student or Learner
    • Member Info
      • Native Language:
      • Russian
      • Home Country:
      • Russian Federation
      • Current Location:
      • Russian Federation

    • Join Date: Dec 2010
    • Posts: 4
    • Post Thanks / Like
    #8

    Re: Confusing test

    Thank you! Can you help me with one more test?

    1. Telling _____ lies is a very bad ____.
    a) -, habit
    b) -, custom
    c) a, tradition
    d) the, way

    2. I work as an engineer and my wife _____ too.
    a) do
    b) is
    c) work
    d) does

    3. I think ____ teacher.
    a) her job is
    b) she's a
    c) her job is an
    d) she's

    4. What is your home town ______ ?
    a) situated
    b) age
    c) like
    d) located

    5. You have a terrible fever! _____ call a doctor?
    a) Shall I
    b) Do I
    c) Must I
    d) Will I

    6. Mr Caine wants _____ to his office.
    a) that you come
    b) you must come
    c) you come
    d) you to come

    7. You will be served hot meals _____ day.
    a) three times a
    b) once
    c) three every
    d) every couple

    8. __________ is it from here to Prague?
    a) How long way
    b) How long
    c) How far
    d) How many

    9. Good _____ ! I hope you ______this exam.
    a) chance, will take
    b) fortune, will deal with
    c) luck, will pass
    d) wish, will manage

    10. I have a great deal of _______ in dealing ___a problem like this.
    a) experiences, with
    b) experience, with
    c) experiences, on
    d) experience, -


    11. He didn't want the job, _______ .
    a) however well paid was it
    b) however well-paid it was
    c) for how good pay might it be
    d) however good pay it was

    12. The office manager _____ for almost two hours.
    a) kept us to wait
    b) kept us waiting
    c) made us to wait
    d) made us waiting

    13. He hasnít played since he _____ that horrible car crash.
    a) had
    b) has had
    c) has
    d) had had

    14. She knows that she ______ to pay now.
    a) had better
    b) needn't
    c) should
    d) ought

    15. The microphones _______ unless you _____ those cables.
    a) donít work, connected
    b) wonít work, connect
    c) doesnít work, don't connect
    d) are not working, can't connect

  7. Barb_D's Avatar
    • Member Info
      • Native Language:
      • American English
      • Home Country:
      • United States
      • Current Location:
      • United States

    • Join Date: Mar 2007
    • Posts: 18,886
    • Post Thanks / Like
    #9

    Re: Confusing test

    Problems with 10 and 12-14.
    I'm not a teacher, but I write for a living. Please don't ask me about 2nd conditionals, but I'm a safe bet for what reads well in (American) English.

  8. bhaisahab's Avatar
    • Member Info
      • Native Language:
      • British English
      • Home Country:
      • England
      • Current Location:
      • England

    • Join Date: Apr 2008
    • Posts: 25,278
    • Post Thanks / Like
    #10

    Re: Confusing test

    Quote Originally Posted by Barb_D View Post
    Problems with 10 and 12-14.
    What's wrong with #14 Barb?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. test or test-paper
    By Clark in forum Ask a Teacher
    Replies: 5
    Last Post: 18-Nov-2008, 04:40
  2. confusing
    By kahhong in forum Ask a Teacher
    Replies: 2
    Last Post: 13-Mar-2006, 12:06
  3. Confusing
    By kahhong in forum Ask a Teacher
    Replies: 1
    Last Post: 01-Mar-2006, 16:22
  4. i need some hints for my final test (ENGLISH TEST)
    By fantomboy in forum Ask a Teacher
    Replies: 1
    Last Post: 15-Jan-2005, 15:48
  5. too confusing
    By Anonymous in forum Ask a Teacher
    Replies: 2
    Last Post: 02-May-2004, 10:02

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •